Wat is een Aliaxin Filler
De filler is een injectable op basis van hyaluronzuur. Dit heb je van nature ook in de huid zitten. Het trekt vocht aan en stimuleert de aanmaak van collageen.
Afhankelijk van de filler locatie houdt het effect 6 tot 12 maanden aan en verdwijnt dan geleidelijk. Er zal altijd iets hyaluronzuur achter blijven maar heeft dan geen draagkracht meer.
Mocht je de behandeling opnieuw willen dan kan deze herhaald worden.
De vorm en het volume van je gelaat is steeds onderhevig en veranderlijk met de tijd. Naar mate je ouder wordt verlies je volume en wordt de huid dunner en slapper waardoor je rimpels krijgt en de huid kan gaan invallen.
Door een filler op de juiste plek te plaatsen kan je rimpelvorming verminderen en afremmen en volume aanvullen daar waar het op dat moment nodig is. Dit kun je na verloop van tijd weer herhalen.
Elke keer opnieuw wordt er gekeken, welke behandeling op dat moment geschikt voor je is.
Hoe gaat de filler behandeling in zijn werk?
De filler wordt geplaatst middels kleine prikjes, zo weinig mogelijk prikjes, Er wordt rekening gehouden met de natuurlijke vorm van het gelaat. Deze wordt in stand gehouden. Er volgt meer volume wat minder lijntjes geeft. Er is een grens aan volume effect en hoeveelheid om een zo mooi mogelijk natuurlijk effect te krijgen en te behouden. Echter is dit persoonlijk en smaak afhankelijk. De duur van de behandeling duurt ongeveer 30 minuten.
Er wordt gewerkt met een canule waardoor er minder kans is op blauwe plekken en waardoor er minder geprikt hoeft te worden.
Doet de filler behandeling pijn?
Op een paar eerste prikken na valt dit heel erg mee. De lippen en het gebied daaromheen staan er om bekend dat dit een zeer gevoelig gebied is, dus ondanks de hulpmiddelen zal deze niet geheel pijnvrij zijn.
Zijn er risico’s aan een filler behandeling verbonden?
Het is ook niet geheel risicovrij. Elke injectie heeft een blauwe plek tot risico. Bij deze ingreep is er een zeer geringe kans dat er in een bloedvaatje wordt geïnjecteerd waardoor deze verstopt raakt. Dit geeft uiteindelijk een mindere doorbloeding en kan zelfs afsterving van een gedeelte van de huid geven. Ook al gebeurt dit zelden, het is goed om hier rekening mee te houden. Het is mogelijk het te behandelen met een filler oplosser of trachten de filler te verwijderen.
Wanneer mag je geen fillers met Hyaluronzuur
Als er een auto-immuunziekte of overgevoeligheid voor hyaluronzuur is. Of als je gevoelig bent voor littekenvorming, of huidontstekingen. Het wordt bij zwangerschap en borstvoeding en bloedverdunners afgeraden.
Wanneer vindt er controle plaats na de behandeling?
Controle vindt 4 weken na behandeling plaats.